Дотримання правильних температурних режимів - головний аспект при виробництві та зберіганні молочних продуктів. Компанія «Косей» пропонує найбільш оптимальні технологічні рішення з холодопостачання при первинній обробці молока, виробництві цільномолочної продукції та зберіганні готового продукту. Всього лише 14 днів - і ми виготовимо холодильне обладнання за вашими індивідуальними вимогами.
Ми пропонуємо Вам:
широкий асортимент:
◦ танки-охолоджувачі молока;
◦ чиллери (установки охолодження рідин);
◦ компресорно-конденсаторні агрегати;
◦ мультикомпрессорні станції;
◦ моноблоки;
◦ спліт-системи;
◦ камери дозрівання сирів;
◦ холодильні камери;
◦ та ін.;
підбір якісних комплектуючих холодильних систем від провідних виробників: Techno-B, Zanotti, Alfa Laval, GEA Küba, Güntner, Bitzer, Bock, Frascold, Copeland, Danfoss, WTK, Castel, Carel, Dixell, Alco Controls та ін .;
професійна консультація щодо правильних температурних режимів;
максимально короткі терміни виконання поставлених завдань;
Наші партнери:
ТОВ «Органік Мілк»,
ТОВ «Клуб сиру»,
Баштанський сирзавод (торгова марка «Славія»),
ПАТ «Дубномолоко» (торгова марка «Комо»),
Богодухівський молзавод (торгові марки: «Milker», «Східний берег», «Прикарпаття», «Полісся», «Богодухывське сонечко», «Дон Чізарі», «Ось так», «Козацький сніданок», «Козацька вечеря»),
Криворізький міськмолокозавод №1 (торгові марки: «Ясне сонечко», «Смаковенькі»),
Решитилівський маслозавод (торгова марка «Золотий резерв»),
Куп'янський молочно-консервний комбінат (торгові марки: «Молочна слобода», «Заріччя», «Насолода»),
а також мережі супермаркетів «ЕкоМаркет», «Кумушка», фрешмаркет «Брусничка», дестрібюторскіе ТОВ «Асортимент».
Холодильні агрегати компанії «Косей» відповідають усім вимогам і нормам, монтуються на базі високоякісного холодильного обладнання та мають гарантію до 2-х років.
Наші фахівці допоможуть підібрати та встановити холодильне обладнання практично за будь-якими вимогами підприємства. Правильний температурний режим дозволить зберегти всі цінні якості вашого продукту на довгий час.
Охолодження молочної продукції:
Вже більше 12 тисяч років люди знають і споживають у їжу молоко. Ще відтоді, як людина приручила перших тварин і навчився отримувати цей поживний напій.
Багатий мікроелементами і вітамінами склад молока та широка сфера застосування, зробили його одним з найпопулярніших продуктів практично у всіх країнах світу.
Але при його виробництві та зберіганні виникло питання дотримання правильних температурних режимів. Адже молоко - сприятливе середовище для розвитку мікроорганізмів, у тому числі небезпечних для здоров'я людини.
У свіжовидоєному молоці містяться бактерицидні речовини, у результаті дії яких, у перші години кількість мікроорганізмів не тільки не збільшується, але навіть зменшується. Таке явище названо бактерицидною фазою. Її тривалість можна збільшити правильним охолодженням свіжовидоєного молока.
Чим нижче температура, тим довше зберігаються первинні властивості напою. Розвиток більшості шкідливих молочнокислих бактерій сповільнюється при температурі молока 10 °С і менше. Їх життєдіяльність припиняється при 2-3 °С.
Холодильне обладнання для підприємств у молочній промисловості.
Підприємства молочної промисловості отримують сировину від первинної мережі, яка має ряд проміжних ланок: приймальні, сепараторні відділення, низові заводи. Головною ланкою її є прифермерські молочні, де здійснюється первинна обробка молока.
Розташування прифермерських молочних і промислових підприємств не завжди дозволяє здійснювати безпосередню доставку сировини на молокозавод. Тому основною технологічною операцією, яка проводиться в первинній мережі, є охолодження молока.
Значна частка молока, що надходить на промислову переробку, використовується для виробництва цільномолочної продукції. Її асортимент налічує кілька сот найменувань.
Аналіз технологічних схем виробництва основних суцільномолочних продуктів показує, що однією з головних технологічних операцій є охолодження. Воно необхідне для отримання готового продукту належної, за умовами виробництва, температури. Питне молоко слід охолодити до 4-6 °С, вершки - не вище 6 °С, кисломолочні напої - не вище 8 °С, сир - 6-8 °С, сметана - 5-8 °С, кисломолочні пасти - до 8 °С. Охолодження необхідно також при приготуванні закваски.
У цільномолочному виробництві для охолодження молока та молочних продуктів застосовують, в основному, пластинчасті пастеризаційно-охолоджувальні установки, ванни і резервуари, а також заквасник.